gezonde keuken


Alles wat je eet, heeft invloed op je gezondheid. Voeding levert voedingsstoffen aan al je organen en orgaanstelsels in je lichaam. Wat je nu het beste kunt eten of wat men onder 'gezonde voeding' verstaat, is niet voor iedereen gelijk. Er zijn voedingsmiddelen die voor niemand echt gezond zijn: (geraffineerde) suiker, koffie, alcohol en geraffineerde of sterk bewerkte producten. Voedingsstoffen als vezels, antioxidanten en levende bacteriën hebben we dan weer allemaal wel nodig. Kies voor volkorenproducten, peulvruchten, groenten en fruit, noten en vis. Eet verse, onbewerkte en waar mogelijk biologische producten. Wees matig met vet, zout en suiker. En drink vooral veel water
Maak van koken een feest, zo bepaal je steeds zelf wat je eet.

Ben je allergisch of intolerant aan bepaalde voedingsstoffen? 
Kijk dan zeker naar het hoofdstuk over
allergeenvrije en dieetvoeding.

Granen & co

Graan is een verzamelnaam voor de vruchten van grassen die samen wereldwijd de belangrijkste voedingsbron voor de mens vormen. Als granen kennen we onder meer tarwe, rijst, gierst, gerst, haver, rogge, teff, mais, spelt... 

Van sommige planten eten we vruchten die sterk lijken op graankorrels maar het toch niet zijn: quinoa, boekweit, amarant...  Granen en pseudogranen bevatten koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Zeker de volkorenvarianten zijn een bron van vezels. 

Wij verkopen een uitgebreid assortiment ontbijtgranen, broodvervangers, graanrepen en koeken, maar ook de pseudogranen zijn goed vertegenwoordigd.
Bak je liever zelf? Geen probleem! Ook verschillende soorten bloem en meel of andere grondstoffen vind je bij ons.

En ben je nog op zoek naar broodbeleg, plantaardige melk of extra smaakmakers voor bij je granen en co? 
Laat je inspireren en adviseren door het team van Huis de Cat!

granola
 
 

Smaakmakers

Het lijstje van de smaakmakers is eindeloos.
Zo tref je bij Huis de Cat een uitzonderlijk gamma oliën en azijn, losse kruiden, keukenkruiden, specerijen, pitten, zaden en noten, honing en zoetstoffen aan.

We zijn trotse verdeler van de COOK-keukenkruiden van het Franse, biologische merk Arcadie.
Verder vind je in onze rekken een groot productaanbod van merken als Emile Noël, Lima, Terrasana, La Bio Idea en Amanprana terug.  Alle gespecialiseerd in plantaardige en 100% biologische kwaliteitsproducten.

 

Welke smaak je ook zoekt, laat je inspireren en adviseren door het team van Huis de Cat!

 

kruiden
 
 

Drinken

Van thee en (granen)koffie, (plantaardige) melk en sappen tot een biologische wijn; Huis de Cat heeft het.
We verkopen een breed assortiment losse thee en thee in builtjes (Yogi Tea, Piramide, Ladrôme...), koffie van KoffieKan en het alternatief granenkoffie, maar ook water, pure sappen en gefermenteerde dranken. 
Zelfs een fijne biologische wijn of cava vind je bij ons.

Het alcoholvrije gemberconcentraat GIMBER heeft bij Huis de Cat een prominent plekje. Als dorstlesser, in een mocktail of in de keuken: GIMBER brengt pit in je dag!

Laat je inspireren en adviseren door het team van Huis de Cat.

drank
 
 

recepten

Meer leuke tips en lekkere recepten vind je onder de rubriek INSPIRATIE.