speculaas kruiden

zelf speculaas maken


Met het Speculaaskruiden specerijenmengsel van Jacob Hooy maak je zelf de lekkerste speculaas.

Wie is niet verzot op deze lekkernij? Speculaas is een feestelijk gebak en heeft zijn eigen smaak en textuur per regio. 
Zin om zelf speculaas te maken? Dat kan! Met de speculaaskruiden van Jacob Hooy.

Jacob Hooy gebruikt kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie en kardemom in zijn speculaaskruiden.
Die typische kruidenmengeling past zo lekker bij de herfst en winter!

Smullen maar!

3 heerlijke recepten 


Ingrediënten: 500 gr. bloem, 350 gr. boter, 225 gr. bruine basterdsuiker, 30 gr. gepelde of geschaafde amandelen, 5 theelepels bakpoeder, 20 gr. speculaaskruiden van Jacob Hooy, 1 theelepel zout en 1 ei.

Voorbereiding:  Bloem, bruine basterdsuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout goed mengen in een kom. Boter toevoegen en met een vork fijnmaken tot een soepele deegbal. Hiermee kan je nu speculaasjes, brokken speculaas of gevulde speculaas maken.

Speculaasjes: Het deeg uitrollen op een beboterde speculaasplank. Overtollig deeg verwijderen en de speculaasjes op een beboterd bakblik leggen. Eventueel geschaafde amandel erover strooien.
20-25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150°-175°C.

Brokken Speculaas: Het deeg uitrollen tot een dikte van 1 cm en op een beboterde bakplaat leggen. Amandelen indrukken. Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei.
45-50 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150°-175°C.

Gevulde Speculaas: Hiervoor heeft u ook 450 g amandelspijs nodig. De deegbal in twee plakken van elk ongeveer 3/4 cm uitrollen. De amandelspijs vermengen met de helft van het ei en 25 g boter. Leg 1 plak deeg op een beboterde bakplaat, strijk daar het amandelmengsel overheen en bedek dit met de tweede deeglaag. Hier de amandelen indrukken. Bestrijk de bovenkant met het resterende ei.
45-50 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150°-175°C.


In onze webshop vind je alle nodige droge ingrediënten.
Verse eieren en boter vind je ook in onze winkel op de Havermarkt, maar niet in de webshop.


Smakelijk!

ingrediënten