zoete aardappelsoep met tofu


Niets zo lekker als een kom hartverwarmende soep!

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr zoete aardappels

1 ui

2 tenen knoflook

4 el (arachide)olie

groentebouillon (tabletten of poeder voor 1,5 l water)

250 gr tofu

2 tl kummel (karwijzaad), geroosterd

100 gr rode linzen

2 tl gemalen komijn

1 bosui, in ringen


(Alle ingrediënten vind je op de Havermarkt in Hasselt!
Tofu, kruiden, olie, linzen, bouillon vind je bij Huis de Cat. De groenten vind je bij 't Vitamientje.)

Bereiding: 40 minuten

Bron: delicious.magazine

linzen en tofu

Bereidingswijze
 

Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. 

Verhit in een soeppan 2 el olie. Bak de ui en de knoflook hierin 1 min.

Schep de aardappels erdoor. Voeg 1,5 l water en de groentebouillon toe.

Breng aan de kook en kook de soep 15 min.

Verkruimel de tofu in stukjes van ongeveer 1 cm en dep ze goed droog met keukenpapier.

Stamp intussen de geroosterde kummel fijn in een vijzel.

Schenk de resterende olie in een pan en bak de tofu in 8 min. goudbruin.

Pureer de soep met de staafmixer en voeg de linzen toe. 

Kook de soep nog 20 min. of tot de linzen beetgaar zijn. 

Schep de komijn en zout naar smaak door de tofu.

 

Schep de soep in kommen en voeg wat tofu, kummel en bosui toe.
 

Smakelijk!

zoete aardappelsoep