Rijstpap (met saffraan)

 

Het is niet voor niets dat we rijstpap eten met gouden lepeltjes als "hemels" bestempelen. 

Ingrediënten voor 4 porties

1 liter verse melk (of graandrank zoals haverdrink)

100 ml room (of kokosmelk of haverroom) 

30 g boter (of wedena)

140 g dessert rijst (of risotto rijst)

40 g lichte rietsuiker

1 eigeel

15 draadjes saffraan

1 vanillestok

(Alle ingrediënten vind je in onze winkel op de Havermarkt.)

rijstpap recept

Bereidingswijze

1.       Neem 1 dl melk, verwarm en voeg hieraan de saffraandraadjes toe. Even kneuzen helpt het oplossen. Laat dit staan tot de saffraan haar smaak en kleur goed heeft afgegeven.  

2.     Spoel de rijst onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3.     Doe de rest van de melk (9 dl) samen met de room, boter en rijst in een kookpot. Breng aan de kook.

4.     Snij het vanillestokje open en schraap met een mespunt de zaadjes eruit. Voeg deze samen met het vanillestokje toe aan de kookpot.

5.     Laat ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.

6.     Voeg de saffraan-melk toe.

7.     Laat opnieuw 10 minuten pruttelen op een laag vuur.

8.     Zet het vuur af en verwijder het vanillestokje.

9.     Klop de eidooier los met de lichte rietsuiker. Roer dit mengsel zachtjes onder de rijstpap (van het vuur af).

10.   Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen.


Serveersuggesties: serveer met bruine suiker (ook kokosbloesemsuiker is heel lekker) of verbrokkeld speculoosje.


Smakelijk!