Mirin is een veelgebruikte smaakmaker in de Japanse keuken. De stroperige structuur van mirin geeft gerechten een mooie glans en de smaak is zoet, vol en rond, met een tikje umami. Wij noemen mirin ook wel een allemansvriendje, want de zoete smaak verdoezelt vlees- en visgeuren en brengt smaken in een gerecht vaak op een prachtige manier samen. Heerlijk in combinatie met andere Japanse smaakmakers, zoals miso, shoyu, tamari en sesamolie. Mirin heeft een alcoholpercentage van 14% en wordt ook wel kookwijn genoemd.
Gebruik mirin als smaakmaker voor sushirijst, door noedel- en misosoepen of bij gestoofde, zachte groenten. Ook heerlijk als basis voor een marinade, in combinatie met shoyu of tamari, sesamolie, sushi-azijn en miso.
Koel en donker bewaren.
Geen allergenen
Technische omschrijving
zoete rijst*, shochu* (water, rijst*, koji ferment), rijst*, koji-ferment
* = van biologische landbouw
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ) | 953 | kJ |
Energie(kcal) | 226 | kcal |
Eiwit totaal | 1,6 | g |
Koolhydraten totaal | 37,6 | g |
Suikers | 30,7 | g |
Vet totaal | 0,3 | g |
Vet verzadigd | 0,0 | g |
Alcohol | 9,5 | g |
Voedingsvezel | 0,0 | g |
Zout | 0,0 | g |
Proefdiervrij
Vegetarisch
Veganistisch
Gistvrij
Zonder toegevoegde zouten
Zonder toegevoegde suikers
Click & Collect