vrolijk pasen haas

eitjes voor Pasen...


De eerste lentekriebels en de Paasvakantie aan de horizon...
Dat is hét moment dat de Paashaas bij Huis de Cat zijn lading heerlijke Paaschocolade langsbrengt.
Niet zomaar chocolade, maar een speciale levering voor wie moet rekening houden met een allergie, intolerantie, of wat extra op de suikers let. 

Magic chocolade

MAGIC CHOCOLATES

Deze Paaseitjes en -haasjes zijn ambachtelijk gemaakt van volledig allergeenvrije chocolade: d.w.z. gegarandeerd vrij van gluten, koemelk (en lactose), noten, soja, ...
Het Belgische MAGIC chocolates maakt deze heerlijke chocolade, gezoet met kokosbloesemsuiker, waar letterlijk iedereen kan van smullen.
Biologisch, Belgisch en van nature vegan. 

wiloco chocolade

WILOCO chocolade

Deze Belgische chocolade wordt gemaakt met rijstmelk en kokosbloesemsuiker, wat een heerlijk toegankelijke "melk"chocolade geeft voor iedereen die gluten- en/of lactosevrij moet eten. Biologische paaschocolade in 3 varianten: holle paaseitjes, kleine haasjes gevuld met praliné of kleine volle eitjes. 

balance chocolade

Balance
zonder toegevoegde suikers


Belgische paaseitjes zonder toegevoegde suikers, gezoet met maltitol en stevia, met een heerlijke pralinévulling. Puur, melk of mix. 
Voor iedereen die de suikers / koolhydraten beperkt, toch een occasionele verantwoorde snoep voor Pasen. 

paaseieren

wist je dat...


Zijn eieren nu gezond of niet?

Eieren cholesterolbommetjes waarvan je er best niet meer dan 3 per week eet? Die theorie is achterhaald. Onderzoek bevestigt dat gemiddeld een eitje per dag perfect past in een gezond voedingspatroon. Een ei zit boordevol proteïnen (eiwit) en heeft een hoge voedingswaarde, waardoor het zeker eens interessant is als alternatief voor vlees.
Huis de Cat kiest voor de eieren van Bolderhof; Belgische eieren met bio-garantie die goed zijn voor mens, dier en milieu. 
En je proeft het verschil!

Zelf eitjes verven voor Pasen?

Vrolijk gekleurde eitjes, om te verstoppen of om zelf te eten, dat hoort helemaal bij Pasen.
Zin om zelf eens aan de slag te gaan en ze van een natuurlijk kleurtje te voorzien met dingen uit je keukenkast?
Dat kan! Op eieiei.nl vind je alles wat je moet weten!  

Hier alvast enkele leuke tips:
Eieren geel verven doe je met kurkuma (let op: bruine eieren worden oker), goudsbloemen of madeliefjes (voor lichtgeel), uienschillen of saffraan.
Eieren rood verven kan met cranberrysap, rode bietensap, vlierbessensap. Een groene kleur verkrijg je met spinazie, peterselie of brandnetel. Sinaasappelschil of wortel zorgt dan weer voor een oranje kleur.

Welke verfvariant je ook kiest: zorg er vooral voor dat de eieren niet op of tegen elkaar liggen en zorg dat ze volledig onder water staan. Laat de eieren na het verven goed drogen en wrijf ze daarna op met olijfolie of zonnebloemolie. Dan gaan ze mooi glanzen.

Of een andere eenvoudige methode om paaseieren te versieren, zijn emblemen van bladeren. Het principe is dat voordat het ei in het gekleurde bad wordt ondergedompeld, er een blad, een klavertje vier, een bloem of een andere plant aan wordt vastgemaakt en het ei vervolgens wordt geverfd. Je kan bijvoorbeeld een stukje peterselie of wortelsteel, klaver of aardbeibladeren gebruiken. Ziet super leuk uit!

Vrolijk Pasen!

eieren kleuren