Agar-agar of Kanten wordt gemaakt op basis van een mengeling van wieren, en is verkrijgbaar in poedervorm of als staven. Dit product biedt heel wat voordelen: het lost heel gemakkelijk op en heeft een heel neutrale smaak.
Gebruik
Past bij alle gerechten waarvoor een geleermiddel nodig is, of ze nu hartig zijn of zoet : gelei, confituur, nagerechten, aspics... Het geleervermogen hangt af van de zuurheid: zure gerechten zullen wat meer Agar-Agar nodig hebben. Niet combineren met chocolade of kiwi, want die twee producten neutraliseren zijn gelerende werking. Gebruik: voor confituur: 4 g Agar-Agar in poedervorm voor 1 kg schoongemaakt fruit of 1 l fruitsap. Breng het fruit en de Agar-Agar aan de kook, en voeg dan een zoetmiddel naar keuze toe. Indikken tot de gewenste vastheid.
Technische omschrijving
Ingredienten: agar-agar* (extract van rode zeewieren).(*van biologische teelt)
Allergeneninformatie: Dit product bevat geen allergenen.
Voedingswaarde per 100 gram Energie (kJ) | 758 |
Energie (kcal) | 188 |
Vet | 0 |
> waarvan verzadigd | 0 |
> mono-onverzadigde | 0 |
> poly-onverzadigde | 0 |
Koolhydraten | 4.2 |
> waarvan suikers | 0 |
Voedingsvezel | 83 |
Eiwitten | 1 |
Zout | 0.08 |
Click & Collect