weleda 100 jaar

Weleda bestaat 100 jaar !

 

In 2021 bestaat WELEDA 100 jaar

Sinds 1921 ontwikkelt WELEDA 100% natuurlijke en gecertificeerde verzorgingsproducten en geneesmiddelen en zijn ze voorloper op het gebied van duurzaamheid.
Al 100 jaar staat WELEDA voor de connectie tussen mens en natuur.

De verbinding tussen mens en natuur is een van de grootste redenen waarom WELEDA kiest voor natuur. Zij geloven dat niets ons er beter laat uitzien en voelen als we ons verbinden met de kracht van de natuur.

Met de kracht van planten biedt WELEDA onze huid wat ze nodig heeft.

In harmonie met mens en natuur.

100jaar weleda natuur

hoe het begon

 

Het verhaal van Weleda begon in 1921 in Zwitserland. Dr. Rudolf Steiner, filosoof en natuurwetenschapper, richtte WELEDA op in samenwerking met de Nederlandse arts Dr. Ita Wegman, gespecialiseerd vrouwenarts.
Aan de basis ligt de antroposofie. Deze denkwijze vertrekt vanuit het holistische uitgangspunt dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn met de rest van de wereld. Dr. Steiner en zijn team hadden toen reeds begrepen dat het menselijk lichaam beschikt over het opmerkelijke vermogen om zichzelf te helen, maar hierbij soms hulp kan gebruiken.
Daarom ontwikkelden zij een volledig gezondheidsprogramma met geneesmiddelen en verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten om het lichaam te ondersteunen. Daartoe werden biodynamische tuinen aangelegd waar op duurzame wijze de nodige natuurlijke grondstoffen werden geteeld.

Vandaag, 100 jaar later, is er eigenlijk aan de essentie niet zoveel veranderd. WELEDA werkt nog steeds met natuurlijke ingrediënten die op een duurzame wijze worden geteeld en verwerkt. De gezondheid en het welzijn van mens en natuur is nog altijd het hoogste doel. 

roos weleda

you are nature

 

De natuur, dat zijn wij. Soms zou je dat bijna vergeten. Hoe maakbaar wij en de wereld ook lijken te zijn, de natuur wint altijd. Zij weet wat we nodig hebben en brengt ons in balans. Hoe verder we van de natuur verwijderd raken, hoe verder we verwijderd raken van onszelf.

Daarom is het de missie van Weleda om de natuur bij ons terug te brengen. Dat hebben we niet vandaag bedacht. Al sinds 1921 doen we alles om de natuur beter te begrijpen en te benutten. Om producten te ontwikkelen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Met zorg voor zowel de buitenkant als de binnenkant.

Ons merk is ons product, ons product is de natuur. En daar zijn we zuinig op. Daarom zijn duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid vanzelfsprekende waarden binnen ons bedrijf. WELEDA staat voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. En boven alles staan we voor de natuur. Omdat zij weet wat het beste is voor ons.

you are nature

natuurlijk mooi

 

Elke plant heeft zijn eigen kracht. Het gaat er bij WELEDA niet enkel om hoe de planten worden geteeld, maar ook waar en wanneer ze groeien. WELEDA maakt gebruik van de wijsheid van de natuur om ook ons opnieuw te verbinden met die natuur. 
Onze huid heeft verschillende behoeftes, afhankelijk van het seizoen, onze gezondheid, levensstijl of leeftijd. Met de kracht van planten kunnen we onze huid bieden wat ze nodig heeft

Natuurlijke huidverzorging is voor ieder huidtype goed te verdragen. Dat komt door de samenstelling van de puur natuurlijke stoffen die erin zitten. Je lichaam herkent dit als eigen. De WELEDA natuurlijke verzorgingsproducten versterken en ondersteunen processen in onze huid op een natuurlijke manier. Alle ingrediënten in de WELEDA verzorgingsproducten beschikken over een eigen en unieke en waardevolle werking.

Ontdek hier De plantenwereld van WELEDA.

Maak kennis met het WELEDA-gamma en laat je inspireren en adviseren door de gezondheidsconsulentes van Huis de Cat.

mooie snoet weleda