natuur remedie

natuurlijke remedies

 

De beste remedies voor allerlei kwaaltjes vind je in de natuur.

Fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd, wordt al meer dan 6.000 jaar gebruikt.
Het is de oudste geneeswijze die door mens en dier wordt gebruikt. 

Sinds de 19e eeuw hebben wetenschappers de werkzame bestanddelen in planten geïdentificeerd, d.w.z. de stoffen die actieve eigenschappen hebben op het lichaam. 

Naast hun werking, die nu op grote schaal is aangetoond door wetenschappelijke studies, bieden planten het immense voordeel dat ze mild handelen, met een minimum aan negatieve effecten. Deze kenmerken van de fytotherapie geven het een bevoorrechte plaats in de behandeling van veel voorkomende ziekten.

Ontdek onze merken en laat je adviseren door onze gezondheidsconsulenten.

 
 
 

Solgar Vitamins

De geschiedenis van Solgar begint in 1947 in Manhattan, New York.
Vanuit een passie voor de preventieve werking van natuurlijke supplementen, richten de apothekers Nat Colby en Mike Goldfarb, samen met holistisch arts Carl Zoll, de Solgar Vitamin & Herb company op.

In een apotheek in Manhattan ontwikkelen zij het eerste Solgar product; Naturvite,een multi-vitamine in poedervorm.
3 jaar later ontmoet Colby de jonge biochemicus Allen Skolnick. Samen leggen zij de verdere basis voor het bedrijf met een geheel eigen filosofie en werkwijze waarbij wetenschap, innovatie, kwaliteit en integriteit de fundering vormen. 

Solgar is sinds 1947 toonaangevend in voedingssupplementen. Een wetenschappelijk team van experts op het gebied van voeding en gezondheid is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de hoogwaardige formules; zij geven u de garantie dat elk Solgar product uitgebreid is gecontroleerd op zuiverheid, werkzaamheid, stabiliteit en veiligheid. 
Van kwaliteitsproducten mag u verwachten dat zij geen allergische reacties oproepen. Daarom streeft Solgar er naar allergenen uit de producten te weren. Vrijwel alle Solgar producten zijn vrij van suiker, zuivel, zout, zetmeel, gist, tarwe, gluten, conserveringsmiddelen en synthetische kleur- en smaakstoffen.

Wist je dat? Voedingsstoffen kunnen oxideren en een interactie hebben met de verpakking. Daarom zijn de Solgar producten verpakt in donker glas. Donker glas laat vrijwel geen licht of lucht door, waardoor oxidatie wordt tegengegaan. Ook heeft glas geen interactie met de supplementen, zoals bij plastic verpakking vaak wel gebeurt. En, minstens zo belangrijk, het glas is recycleerbaar en belast het milieu niet onnodig.

Laat je adviseren door het team van Huis de Cat.

 

MannaVital

Net zoals gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen, op tijd ontspanning nemen en op streefgewicht blijven, kunnen voedingssupplementen bijdragen tot een goede gezondheid.

Grote voorwaarde hierbij is dat het gaat om doelgericht ontwikkelde voedingssupplementen, die exact beantwoorden aan de kwaliteit en aan de doseringen van de kruidenextracten, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen, waarvan de laatste jaren via wetenschappelijke studies een werkzaamheid is aangetoond.

Voor het uitbouwen van het Mannavital-gamma werd niets aan het toeval overgelaten. De supplementen worden allen gekozen en/of samengesteld door een arts, gespecialiseerd in kruidengeneeskunde en orthomoleculaire therapie, die de vinger aan de pols houdt van de wetenschappelijke literatuur.
Door het selecteren van de best werkende en opneembare ingrediënten, deze toe te dienen aan de correcte dosis en een absolute veiligheid na te streven, bestaat het Belgische Mannavital-gamma uit een reeks innovatieve en doeltreffende middelen, waarop U blindelings kan vertrouwen.

Laat je adviseren door het team van Huis de Cat.

 
ladrome gemmo

Ladrôme Laboratoire

In Die, tussen de Vercors en de Provence, zag Ladrôme laboratoire in 1993 het levenslicht.
Deze regio, waar het Middellandse Zee-klimaat en het hooggebergteklimaat samenkomen, staat bekend om haar rijkdom en verscheidenheid aan lokale medicinale planten.

Het productgamma is gewijd aan het welzijn en de bescherming van het lichaam.  

Naast een uitgebreid assortiment fytotherapie (plantenextracten, siropen en dranken op basis van planten), werken we bij Huis de Cat ook graag met hun propolis gamma, waarin bijenproducten zoals propolis en koninginnebrij samen met planten worden verwerkt tot werkzame remedies voor winterkwaaltjes.

Een gespecialiseerd team, met aan het hoofd de apotheker-herborist, werkt onafgebroken aan nieuwe formules en nieuwe ideeën voor natuurlijke oplossingen voor de behoeften van het organisme.

Ladrôme Laboratoire zet zich in om met respect voor onze planeet en de mens het beste van planten aan te bieden.

Laat je adviseren door het team van Huis de Cat.

ORTIS Laboratoires

Laboratoires ORTIS is genesteld in het hartje van de Hoge Venen en is al 60 jaar lang pionier van de fytotherapie (voedingssupplementen op basis van planten).

Laboratoires ORTIS is sinds 1958 gespecialiseerd in fytogezondheid.  Onderzoek heeft de doeltreffendheid van de fytogezondheid al lang bewezen. Ook de ruime kennis van planten waarover men beschikt, zorgt ervoor dat fytogezondheid vandaag door een groot deel van de wetenschappelijke gemeenschap erkend wordt. Deze zachte en natuurlijke methode is gebaseerd op de extractie van het actieve bestanddeel van een plant (de moleculen in hun organen dus: wortel, stengel, blad, bloem, volledige plant), dat vervolgens wordt verwerkt tot capsules, vloeistoffen, poeders, tabletten enzovoort. Bepaalde aanhangers consumeren de verse of gedroogde plant ook in de vorm van geconcentreerd sap of infusies.

Laat je adviseren door het team van Huis de Cat.

ortis fyto

FYTOSTAR

Fytostar is al jaren dé expert in de ontwikkeling van hoogwaardige fyto- & nutricomplexen in de vorm van voedingssupplementen, kruidentheeën en verzorgingsproducten... Met focus op de groene wetenschap: Fytostar brengt wetenschap en natuur samen in de hoogst kwalitatieve formules.

De natuur weet raad en geeft ons het beste advies: Het Fytostar gamma bestaat uit natuurlijke gestandaardiseerde plantenextracten, zuivere vitaminen en mineralen, antioxidanten en vele andere streng geselecteerde actieve bestanddelen. Fytostar brengt enkel bestudeerde wetenschappelijke formules op de markt waarvan de ingrediënten in synergie onze gezondheid ondersteunen.

Fytostar staat voor een streng gecontroleerde kwaliteit en zuiverheid.
Vandaag is Fytostar dé referentie voor kwaliteit met een ruim gamma aan fyto- & nutricomplexen voor de hele familie.

Laat je adviseren door het team van Huis de Cat.

herbalgem

HerbalGem

HerbalGem staat aan de oorsprong van geconcentreerde gemmotherapie en is de referentie van natuurlijke remedies op basis van verse en biologische maceraten van knoppen. Doordat de knoppen met de hand worden geplukt, beheerst HerbalGem het hele proces van de oogst tot aan de productie. Op deze manier kunnen ze alle therapeutische kracht uit de knoppen halen, van de boom tot in de flacon.

Deze natuurlijke therapie voor het hele gezin, biedt zeer geconcentreerde behandelingen met embryonale energie voor dagelijkse gezondheid.

HerbalGem is al meer dan 30 jaar expert in de ontwikkeling en productie van voedingssupplementen op basis van knoppen en plantenextracten en biedt u het breedste gamma aan geconcentreerde gemmotherapie. Het assortiment gemmotherapie omvat meer dan 60 gecertificeerde moedermaceraat concentraten van biologische  knoppen

Laat je adviseren door het team van Huis de Cat.

Bach Bloesems

Het systeem van bloesems werd in de jaren 30 van de vorige eeuw ontwikkeld door dr. Edward Bach, een bacterioloog, arts en patholoog, die geloofde dat emotioneel welzijn de sleutel is naar algeheel welzijn.
Gedurende zijn leven onderzocht hij het gebruik van bloemen en planten om op een eenvoudige, natuurlijke manier emotionele balans te vinden.

Er zijn 38 bloesemessenties gemaakt van een verscheidenheid aan bloesems, wilde planten en struiken. Elke essentie heeft betrekking op een specifieke emotie die iedereen van tijd tot tijd kan ervaren. Volgens dr. Bach kan je een aantal bloesems combineren om een mix te creëren die gepersonaliseerd is voor individuen op basis van hun unieke situatie.

Jouw persoonlijke mix van Bach bloesems kan je helpen je gevoel van innerlijke rust en kalmte terug te vinden.

Laat je adviseren door het team van Huis de Cat.

bach bloesems