cîme mei plasticvrij

cîme  &  mei plasticvrij

 

Ken jij Cîme? Ken jij 'MEI PLASTICVRIJ'?

'MEI PLASTICVRIJ' is een bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic consumptie op het milieu. Het opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen.

De kwestie rond plastic vervuiling leeft enorm. Veel mensen willen het anders, maar voelen zich machteloos. MEI PLASTICVRIJ wil hen inspireren en tonen welke alternatieven er zijn. Tegelijk worden bedrijven/winkels gestimuleerd om hun aanbod aan te passen en de overheid om nieuwe wetten hier rond door te voeren. Verandering moet van alle kanten komen. Daarom zet Huis de Cat voor MEI PLASTICVRIJ het merk CÎME in de kijker!

CÎME heeft in 1 jaar tijd 200.000 plastic zakken "gered" uit de oceanen dankzij de Ocean Waste Plastic packaging voor Daisy Delight en Under My Skin.

mei plasticvrij cime

duurzame verpakking

 

CÎME neemt als Belgisch label dus gretig het voortouw in het bouwen van een duurzame skincare industrie. Het merk levert grote inspanningen om liefdevol met onze planeet om te gaan.
Zo zijn de etiketten en tubes gemaakt van suikerriet, komt het papier dat ze gebruiken enkel van duurzame bosbouw en opteren ze voor post consumer recycled plastic en Ocean Waste plastic - Plastic dat uit de oceanen wordt gevist om te recyclen tot nieuwe verpakkingen. Dat is niet alleen duurzaam, maar maakt de oceanen ook proper. Alle verpakkingen worden gemaakt van recycleerbare materialen, maar CÎME streeft ernaar om het nóg beter te doen: ze zijn goed op weg naar een volledig gamma in ecologische verpakkingen.

 
 
cîme daisy delight

het merk CÎME


Het Belgische skincare merk CÎME ken je van diens natuurlijke producten, fleurige verpakkingen en duurzame beleid. Van gerecycleerde verpakkingen tot Refill Stations of zelfs Ocean Waste plastic verpakkingen.

Founders Isabel Coppens en Anke De Boeck richtten CÎME op met als doel natuurlijke huidverzorging op de markt te brengen. En hiervoor hadden ze meteen een duidelijke, ecologische filosofie voor ogen. Vanaf dag één was het beschermen van onze planeet bij de ontwikkeling en productie van hun producten van het grootste belang. Hoe dit zich uit in de praktijk? Doorheen de volledige toeleveringsketen wordt de ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt.

MEI PLASTICVRIJ is een ideaal moment om kennis te maken met dit Belgische skincare merk en in te zoomen op de inspanningen van CÎME - een merk onderweg naar een ecologische toekomst.

 
 
 
 
cîme under my skin

give away !

 

200 000 plastic zakken zijn gered uit de oceanen in 1 jaar tijd! Enkel al door de Ocean Waste Plastic productverpakkingen van CÎME Under My Skin en Cîme Daisy Delight.

WIN WIN WIN een Daisy Delight of Under My Skin !!!

 
 
 
 
cîme waste mei plasticvrij
mei plasticvrij cime

handen uit de mouwen

 

Wil jij graag je steentje bijdragen aan een plasticvrije samenleving?
Neem zeker een kijkje op de webpagina van MEI PLASTICVRIJ voor een heleboel tips, acties en wetenswaardigheden.

info.meiplasticvrij.be/

Ontdek wat organisaties doen, luister de podcast van CÎME over duurzaam ondernemen of steek gewoon zelf de handen uit de mouwen.

www.plasticsoupfoundation.org/

www.demorgen.be/beter-leven/binnen-tien-jaar-praten-we-over-bepaalde-stoffen-in-cosmetica-zoals-nu-over-tabak~bdd215fe/

afvalvrijmei.be/

 
 
 
cîme waste mei plasticvrij