winkel huis de cat

voor jouw gezondheid

 

Al 35 jaar staan wij klaar voor jouw gezondheid.

Een tof team van gezondheidsconsulenten staat dagelijks voor je klaar om je met raad en daad bij te staan in je keuze voor natuurlijke producten. Onze missie is om voeding en kruiden in te zetten voor een optimale gezondheid. Wij nemen graag de tijd om je beter te leren kennen.

Zo kunnen we je bijstaan met een duidelijk en deskundig advies. Wij leren onze klanten kennen en de klanten ons.
Huis de Cat moet een plek zijn waar je je  altijd welkom voelt en waar je kan vertrouwen op onze expertise en kwaliteitsvolle producten.

Huis de Cat staat helemaal in het teken van gezonde voeding, kruiden, aromatherapie, natuurlijke remedies en natuurlijke cosmetica.

Geïnspireerd door de natuur en met aandacht voor jou als mens.

team huis de cat :

zaakvoerder huis de cat

Ik ben Annemie, eigenaar en zaakvoerder van Huis de Cat.

47 lentes oud (of liever jong) en fiere mama van Thomas.  Bernersennen beertje Trixy zorgt bij ons voor extra leven in huis.

Ik was nog maar 12 toen mijn zus Riet in 1986 de winkel startte als dieet- en natuurwinkel 't Calorietje. Ik groeide letterlijk mee op met de zaak. Mijn studies als handelsingenieur brachten mij weliswaar eerst op een ander professioneel pad. Maar ik bleek toch meer voldoening te halen uit een meer kleinschalige en persoonlijke manier van werken en zette in 2005 dan de stap naar samenwerken met mijn zus. De kennis rond voeding, kruiden en gezondheid die ik in de loop der jaren al oppikte van mijn zus, verdiepte ik met verdere opleidingen.

In 2009 namen we de sprong naar ons nieuwe handelspand op de Havermarkt in Hasselt.

Helaas moesten we in 2013 vroegtijdig afscheid nemen van Riet 😥. Maar ik ben trots haar levenswerk verder te kunnen zetten.

Sinds 2020 weliswaar onder de nieuwe naam "Huis de Cat" omdat calorietjes tellen al lang niet meer synoniem is met de gezonde levensstijl waar we voor staan. Wist je trouwens dat deze naam de naam is van het huis (beschermd erfgoed) waarin we gevestigd zijn? Zo zijn we een beetje deel van de geschiedenis van dit stukje Hasselt.

En het past ook in onze filosofie: een huis van vertrouwen zijn, waar je terecht kan voor degelijk advies en inspiratie in verband met voeding, kruiden en een gezonde, natuurlijke levensstijl. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat onze klanten zich op hun gemak voelen en dat er ook ruimte is voor een babbel, een lach en een traan.

personeel huis de cat

Ik ben Annemie.

In mijn eigen zoektocht naar een gezonder lichaam startte ik 11 jaar geleden met een 4 jarige opleiding tot gezondheidsconsulent. Ik wou meer te weten komen over hoe je lichaam en geest optimaal gezond te houden.

Na de eerste lessen was ik zo geboeid dat ik wist dat ik hiermee ook anderen wilde helpen.

Naast mijn HR job begon ik in 2013 in bijberoep mijn praktijk Vivere, waar ik tot op heden mensen met chronische spier- en gewrichtsklachten help door middel van dieptemassages.

Verder verdiepte ik mij in Bachbloesemtherapie, voetreflexologie en burn-out.

In 2015 vervoegde ik het team van ’t Calorietje, nu Huis de Cat. Hier vind ik veel voldoening in het adviseren van onze klanten.

In mijn vrije tijd lees ik graag en vind ik mijn ontspanning in de keuken. Ook zet ik mij graag in voor mijn goede doel project Karibuni waar we arme gezinnen in Kenia helpen. Fooien voor Huis de Cat gaan ook steevast in het Karibuni spaarpotje in de winkel.

personeel huis de cat

Ik ben Judith, 48 jaar, mama van 2 schatten van kinderen en plusmama van 2 lieve plusdochters.

In mijn zoektocht naar een gezondere manier van leven en eten, ben ik 9 jaar geleden opnieuw beginnen studeren in combinatie met mijn werk en gezin. Dat was een pittige, maar boeiende periode!

Na mijn 4 jarige opleiding tot gezondheidsconsulent ben ik 4,5 jaar geleden terechtgekomen in een fijn team bij ‘t Calorietje, nu Huis De Cat.

Ik help graag mensen en adviseer hun naar een gezondere levensstijl. Naast mijn job heb ik mij gespecialiseerd in voetreflexmassage 👣 en bachbloesemadvies. Hiervoor kan je bij mij thuis terecht in mijn privé praktijk.

In mijn vrije tijd vind je mij vooral buiten! Wandelen, fietsen en mediteren in de natuur op mijn yogamat 🧘🏼‍♀️brengen me tot rust en geven me energie. En als het buiten niet kan, duik ik meestal weg in een goed boek over gezondheid of in een boeiend verhaal met een vleugje spanning.

Ik breng graag tijd door met familie en vrienden, maar hou ook van reizen en andere culturen ontdekken. Lekker en gezond koken voor mijn gezin of gasten maakt me gelukkig, maar zelf schuif ik ook graag aan tafel met vrienden. Denk daar nog een lekker glaasje wijn bij en de avond is compleet.

personeel huis de cat

Ik ben Karolien.

Mij vind je achter de schermen van Huis de Cat. Ik verzorg het vakantieappartement 'Appartement De Cat' boven de winkel, sta in voor de opbouw van de etalage, ondersteun het team op social media en spring met plezier in 'achter de kassa'.

Voor deskundig advies moet je dus niet bij mij zijn, maar ik weet wel wat lekker en goed is! Ik ben een grote fan van biologische voeding en natuurlijke verzorging, dus een grote fan van Huis de Cat!

Jullie kennen mij misschien ook als OWSH (begeleide stadswandelingen in Hasselt), maar het touren heb ik na 5 leuke jaren stopgezet.

Ik hou ontzettend van wandelen in de natuur, kunst en cultuur en terrasjes doen.