gemmotherapie start

gemmotherapie

 

Welzijn dankzij knoppen.

Gemmotherapie is een tak van de fytotherapie. Gemmotherapie is een natuurlijke therapie die gebruik maakt van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei: de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken.

In de jaren zestig creëerde een Belgische homeopaat, Pol Henry, de gemmotherapie. Hij noemde deze nieuwe therapie "phytoembryotherapie". Deze discipline werd ten volle ontwikkeld door Dr. Max Tétau, die haar de naam "gemmotherapie" gaf. De naam is afkomstig van het woord "gemmae" wat "knoppen" betekent in het Latijn.

Gemmotherapie verzekert het welzijn van de hele familie op een doeltreffende en natuurlijke manier.

gemmotherapie banner

de rijkdom van de knoppen

 

De knop bevat alle vitale geconcentreerde energie en de actieve beginselen die noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van een plant. De knop alleen omsluit de eigenschappen van de bloemen, van de vruchten en van de bladeren. Dit verklaart de doeltreffendheid van de werking van de knoppenextracten. De embryonale weefsels die de knop uitmaken, bevatten het hele genetische patrimonium van de toekomstige plant.

Waar de fytotherapie één deel van de volwassen plant gebruikt, gebruikt de gemmotherapie de embryonale weefsels in volle ontwikkeling. De knop vloeit over van zoveel rijkdommen; alle schatten van de bloem, het blad, de vrucht en de stengel... in één enkele knop.

 
 
 
knop gemmo

herbalgem

 

Als expert met meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling en de productie van voedingssupplementen op basis van knoppen en plantenextracten biedt HerbalGem het breedste gamma van geconcentreerde gemmotherapie.

In de lente worden de knoppen geplukt net voor de ontluiking. Dit om hun vitale energie te bewaren. De knoppen worden direct gestabiliseerd op de oogstsites om alle mineralen, vitamines en nucleïnezuren van de plant te capteren. Ze worden vers in een mengsel van water, alcohol en glycerol gedompeld. Hierin worden ze gedurende verscheidene weken gemacereerd.

De gemmotherapie-extracten van HerbalGem worden uitsluitend bereid met verse planten afkomstig uit de biologische landbouw en worden niet aangelengd.

 
 
 
flesje herbalgem

gamma gemmotherapie

 

Dit gemmotherapiegamma bevat meer dan 60 bio-gecertificeerde geconcentreerde moedermaceraten van knoppen. 

  • Unitaire moedermaceraten van knoppen: extracten die alle eigenschappen van één knop bevatten.
  • Complexen van de gemmotherapie: synergetische en harmonieuze samenstellingen van verschillende moedermaceraten die beantwoorden aan een welbepaald probleem.
  • Specialiteiten op basis van berkensap verrijkt met knoppen: de drainerende eigenschappen van berkensap worden versterkt door de actieve bestanddelen van knoppen.
  • Siropen van de herborist: uitgewerkte siropen op basis van recepten verrijkt met knoppen.
 
 
 
berkensap

Benieuwd naar wat gemmotherapie voor jouw probleem of kwaaltje kan betekenen?
Laat je adviseren door de gezondheidsconsulentes 
van Huis de Cat.