allargem

Een lente zonder kwaaltjes


De lente brengt vernieuwing. De natuur herleeft en de zon zorgt voor een voorraadje vitamine D. 

Bomen en struiken vormen knopjes en het eerste groen ontluikt. 

De lente betekent jammer genoeg niet voor iedereen alleen maar het genot van bloemen, de zon, vogels en langere dagen...
Voor sommigen zijn ook de allergieën terug van de partij. 

allergie

allergieën


Overgevoeligheid of allergie is een abnormale reactie van het immuunsysteem, een intolerantie voor schijnbaar onschadelijke stoffen.
Ons leefmilieu verandert voortdurend, waardoor ons immuunssysteem reacties moet ontwikkelen tegen nieuwe, nog 'vreemde' stoffen. Zo'n aanpassing gebeurt niet altijd zonder slag of stoot en kan tot ontregelingen leiden, een hyperreactiviteit van het immuunsysteem, oftewel: overgevoeligheid.
Wat we 'allergie' noemen, is het gevolg van een overgevoeligheidsreactie, bijvoorbeeld een loopneus, niezen, tranende ogen of op termijn zelfs vermoeidheid of slapeloosheid.  

Seizoensallergieën worden veroorzaakt door een overgevoeligheid aan bepaalde pollensoorten en keren ieder jaar rond dezelfde periode terug. Voor de lente (midden maart tot eind juni) komen allergieën voor bepaalde bomen en struiken als berken, esdoorns of populieren het meeste voor. Naar de zomer toe zijn het vooral de graspollen die bij sommigen voor allergische reacties zorgen.

geconcentreerde gemmotherapie


Gemmotherapie maakt gebruik van de knoppen en de uitlopers van bomen en struiken, die vers worden verwerkt tot geconcentreerde maceraten. Deze geconcentreerde gemmotherapie kan helpen om seizoensallergieën te verlichten.

Knoppen en jonge scheuten van een plant bevatten alle kracht van de toekomstige plant. Ze zitten vol nucleïnezuren, maar ook groeihormonen, oligo-elementen, mineralen en het sap van de boom zelf. Het knoppenextract bevat dus een schat aan energie en informatie. 

In de gemmotherapie worden twee soorten extracten gebruikt: unitaire extracten en jonge scheuten complexen.
De complexen zijn een harmonieuze combinatie van knoppen. Om de eigenschappen van de knoppen te behouden, worden de gemmotherapeutische complexen en unitaire maceraten van Herbalgem uitsluitend bereid met verse planten uit de biologische landbouw.

Wil jij genieten van een lente zonder kwaaltjes?
Laat je inspireren en adviseren door het team van Huis de Cat.

gemmo cassis
allargem

allargem

 

Een natuurlijk schild tegen allergische verschijnselen.

ALLARGEM helpt op allergisch vlak het evenwicht te herstellen. Het beschermingscomplex op basis van de knoppen van zwarte bes, van jonge scheuten van rozemarijn en van propolis begunstigen de verlichting bij ongemakken die te maken hebben met allergische verschijnselen.

Kan zowel in aanloop naar als tijdens de periode met allergische klachten genomen worden.

Voor acute verlichting kan Allargem, naar gelang de voornaamste klachten, aangevuld worden met een van de volgende sprays.

rinalgem

rinalgem

 

Helpt de bovenste luchtwegen te verzachten.

RINALGEM Mondspray is een speciale formule om onmiddellijk te reageren op ongemakken door allergische verschijnselen die met name de bovenste luchtwegen aantasten.
Rinalgem biedt een algemene, doeltreffende en natuurlijke aanpak, zonder het risico op slaperigheid, dankzij de aanwezigheid van knoppen van de zwarte bes en de haagbeuk, de jonge scheuten van wilde roos en braam en de moedertinctuur van duivenkervel.

respigem

respigem

 

Voor ademhalingscomfort.

RESPIGEM Spray werkt op de ademhaling ter hoogte van de bronchiën.

De hazelnootboom versterkt het land waarop hij groeit dankzij zijn alkalische bladeren die, door te vallen, de pH van de grond veranderen. Het laat dus het verschijnen van andere soorten toe! Het RESPIGEM-complex combineert hazelnootknoppen met jonge braamstruiken om bij te dragen aan het ademhalingswelzijn van het hele gezin.

optigem

optigem


Kalmerende spray voor de oogleden.

OPTIGEM OOGLEDEN Spray helpt de ogen die gevoelig zijn voor prikken, jeuk en droogte, veroorzaakt door de ongemakken in de lente. De spray zorgt voor een snelle verfrissing en verlichting dankzij korenbloemwater en ectoïne. (Ectoïne zorgt voor natuurlijke celbescherming die de gezondheid van het oogvlies ondersteunt.)