Dr Hauschka Gezichtsverzorging


Ben jij niet van de botox, lifts, fillers, chemische peelings,… maar liever een natuurlijke schoonheid? Dan is Dr Hauschka iets voor jou!

Dr Hauschka staat voor natuurzuivere biologische natuurcosmetica die het zelf-herstellend vermogen van je huid ondersteunt. Waardoor je huid in balans komt en je straalt! Een merk waarmee je lief bent voor jezelf én voor onze planeet.

Bij Huis de Cat zijn we grote fan van Dr Hauschka.

We laten je hier dan ook graag kennismaken met de natuurlijke gezichtsverzorging van Dr Hauschka aan de hand van hun ochtendroutine en nachtverzorging.

Wil je jezelf eens écht in de watten leggen?
Heel binnenkort lanceren we het 10-stappenplan voor een Do-It-Yourself Gelaatsverzorging. (Je vindt de link dan ook terug op deze pagina en in onze social media.)

gezichtsverzorging DR Hauschka

Dr Hauschka Ochtendroutine


Met de Dr Hauschka Gezichtsverzorging Ochtendroutine ben je in 3 stappen klaar om fris voor de dag te komen en je huid te beschermen tegen de invloeden van de dag:

           STAP 1: Reinigen

           STAP 2: Versterken

           STAP 3: Verzorgen

 

STAP 1: REINIGEN met de Reinigingscreme (Cleansing Cream)

Voor een frisse start, beginnen we ’s ochtends met het reinigen. Tijdens de nacht regenereert je huid, dus we willen toch overtollig talg en dode huidcellen verwijderen, maar dan zonder agressieve zeep of schuim die heel ontvettend werken en de pH-waarde van je huid beïnvloeden.

Dr Hauschka heeft hiervoor de Cleansing Cream of Reinigingscrème ontwikkeld: een hele fijne, licht korrelige crème die heel effectief reinigend werkt maar toch zacht is voor je huid. De crème is een soort van pasta van grof amandelmeel en kruidenextracten.

Doe ongeveer een cm van de Reinigingscrème op je hand. Maak je vingers een klein beetje nat en maak een soort papje in je hand.

Breng dit aan over je hele gelaat. Druk het zachtjes in met rollende bewegingen. Als je geen gevoelige huid hebt, kan je eventueel lichtjes roteren.

Werk altijd van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Vergeet ook je hals en décolleté niet.

Maak je handen opnieuw wat nat en druk opnieuw alles goed in.

Dit doe je een paar keer zodat de pasta goed kan inwerken op de huid.

Dan spoel je af tot alle korreltjes goed weg zijn: met je handen of een sponsje. Tip: gebruik eens mousseline doek (ook gekend als hydrofiel katoen) want die heeft een fijne structuur en kan gewoon met de kookwas mee. 

Je kan de reinigingscrème natuurlijk ook gewoon onder de douche gebruiken

 

STAP 2: VERSTERKEN met de Gezichtslotion

Vervolgens gaan we de huid VERSTERKEN met de Gezichtslotion. Deze verstuif je over je gelaat, hals en décolleté en druk je in met je handen. De Gezichtslotion verkwikt je huid en zorgt voor een rozige teint met een frisse uitstraling. De lotion bevat heilzame plantenextracten zoals toverhazelaar en wondklaver die het zelf-herstellend vermogen van je huid stimuleren.

Heb je een onzuivere, vette of gemengde huid? Dan gebruik je de Gezichtslotion Speciaal.

Je kan de Gezichtslotion eventueel ook gebruiken om je make-up te fixeren en mannen kunnen de lotion ook perfect gebruiken als stimulerende aftershave na het scheren.

 

STAP 3: VERZORGEN met de gepaste Dagcrème

De laatste stap in de ochtendroutine is het VERZORGEN met een gepaste dagcrème.

De bedoeling is dat je je huid helpt om haar beschermende functie te vervullen. Je huid is immers essentieel om je te beschermen tegen vuil, irriterende stoffen, bacteriën, weersomstandigheden,… Daarom is het belangrijk dat je de gepaste dagcrème gebruikt naargelang je huidbeeld om ervoor te zorgen dat de vocht- en vetbalans van je huid goed zit.

Dr Hauschka heeft een aantal dagcrèmes en vloeibare dagcrèmes naargelang je huidbeeld.

We helpen je bij Huis de Cat graag om de juiste dagcrème voor jouw huidbeeld uit te zoeken. Ben je te benieuwd? Volg dan deze link naar de Dr Hauschka online testje om je huidbeeld te bepalen.  
 

Leuk is dat Dr Hauschka momenteel leuke starterkits heeft: voor de 4 meest courante dagcrèmes is er een kennismakingsset met de producten van deze 3 stappen van de ochtendroutine. Daarmee heb je ineens alles in huis en is de full size Reinigingscrème zelfs volledig gratis.

Dr Hauschka Nachtverzorging


Wist je dat je huid net heel actief is terwijl jij slaapt? Je huid maakt, net als de rest van je lichaam, gebruik van de nachtrust om zich van binnenuit te regenereren en zich van afvalstoffen te ontdoen. De Nachtverzorging van Dr Hauschka is erop gericht dit proces te ondersteunen. Dat is trouwens ook de reden waarom je bij Dr Hauschka geen vette nachtverzorging terugvindt. Waar overdag oliën de huid extra bescherming bieden, wordt de nachtelijke regeneratie van de huid eerder gehinderd als je ze afsluit met vette crèmes.

Ontdek je mee de 3 stappen van de Dr Hauschka nachtverzorging?

STAP 1: Reinigen

STAP 2: Versterken

STAP 3: Vitaliseren

 

STAP 1: Reinigen

Wil je dat je huid in goede conditie verkeerd? Dan is dit wellicht de allerbelangrijkste stap in de verzorging van je huid: het reinigen van je huid voor het slapen gaan.

We starten eerst met een oppervlakkige reiniging van de huid met de Reinigingsmelk. We brengen de reinigingsmelk aan op de droge huid en masseren die goed in. Hiermee binden we vuil, overtollig talg en make-up. Verwijder dit met water en een sponsje of washandje. Tip: gebruik eens mousseline doek (ook gekend als hydrofiel katoen) want die heeft een fijne structuur en kan gewoon met de kookwas mee. 

Als je zware oogmake-up of waterproof mascara gebruikt, gebruik dan de Oogmake-up Remover. Dit is een bifase product, dus even schudden voor gebruik. Doe wat op een watje en wrijf zachtjes van binnen naar buiten over het oog.

Vervolgens gaan we over op een diepgaande reiniging waarmee ook de dode huidcellen worden verwijderd. Dr Hauschka heeft hiervoor de Cleansing Cream of Reinigingscrème ontwikkeld: een hele fijne, licht korrelige crème die heel effectief reinigend werkt maar toch zacht is voor je huid. De crème is een soort van pasta van grof amandelmeel en kruidenextracten.

Doe ongeveer een cm van de Reinigingscrème op je hand. Maak je vingers een klein beetje nat en maak een soort papje in je hand.

Breng dit aan over je hele gelaat. Druk het zachtjes in met rollende bewegingen. Als je geen gevoelige huid hebt, kan je eventueel lichtjes roteren.

Werk altijd van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Vergeet ook je hals en décolleté niet.

Maak je handen opnieuw wat nat en druk opnieuw alles goed in. Dit doe je een paar keer zodat de pasta goed kan inwerken op de huid.

Dan spoel je af tot alle korreltjes goed weg zijn.

Je kan de reinigingscrème natuurlijk ook gewoon onder de douche gebruiken

 

STAP 2: VERSTERKEN met de Gezichtslotion

Vervolgens gaan we de huid VERSTERKEN met de Gezichtslotion. Deze verstuif je over je gelaat, hals en décolleté en druk je in met je handen. De Gezichtslotion verkwikt je huid en zorgt voor een rozige teint met een frisse uitstraling. De lotion bevat heilzame plantenextracten zoals toverhazelaar en wondklaver die het zelf-herstellend vermogen van je huid stimuleren. Ze geeft een extra impuls aan de huid waardoor de nachtelijke regeneratie beter kan verlopen.

Heb je een onzuivere, vette of gemengde huid? Dan gebruik je de Gezichtslotion Speciaal.

Is je huid momenteel wat grauw of uit balans? Dan kan je voor een kuur van 28 dagen ’s avonds de Gezichtslotion vervangen door de Herstellende Nacht Conditioner. Een ampullenkuur die de 28-daagse cel vernieuwing cyclus van de huid ondersteunt met heilzame planten zoals roos, heemst en wondklaver, aangevuld met zilver en madonnalelie.  

 

STAP 3: VITALISEREN

Zoals we reeds aanhaalden in de inleiding schuwt men bij Dr Hauschka vette nachtverzorging.

Heb je een jonge huid die perfect in balans is (prototype perzikenhuidje), dan kan je eigenlijk na de Gezichtslotion naar bed. 

Anders breng je na de Gezichtslotion het vederlichte, niet-vette Nachtserum aan. Dit serum is geschikt voor elk huidbeeld en verstevigt je huid.

Af en toe (1 keer in de week bijvoorbeeld) kan je huid ’s avonds wel extra verwennen met één van de vier Maskers van Dr Hauschka:

  • Verstevigend Masker: een verwennend masker voor de vochtarme, droge huid – geeft een zachte, ontspannen huid
  • Hydraterend Masker: dit masker is ideaal voor de rijpere, droge huid – helpt de vocht- en vetbalans van je huid te reguleren – beschermt ook tegen invloeden van buitenaf
  • Vitaliserend Masker: dit masker is geschikt voor elke huid – het verfrist en verstevigt en verfijnt de poriën – dit masker is ook ideaal als aftersun-verzorging
  • Kalmerend Masker: een heerlijk masker voor de gevoelige, onrustige huid – kalmeert en onstpant een reactieve huid

Do-It-Yourself Gelaatsverzorging
(Dr Hauschka)


Natuurlijk is het heerlijk om een professionele gelaatsverzorging te krijgen… Maar niets belet je om zelf aan de slag te gaan. Een uurtje me-time met als beloning een ontspannen gevoel en een fris gelaat.

We inspireren je graag met een 10-stappenplan voor een DIY gelaatsverzorging geïnspireerd op de Klassieke Gezichtsbehandeling van Dr Hauschka.

De Dr Hauschka natuurcosmetica producten worden ook door professionele Dr Hauschka therapeuten (schoonheidsspecialistes) gebruikt. Hun Klassieke Gezichtsbehandeling is een ware verwennerij en doet wonderen voor je huid.  

Benieuwd hoe je thuis zelf deze wellness ervaring kan beleven? In dit filmpje helpen we je stap voor stap op weg.