't Calorietje wordt Huis de Cat

’T CALORIETJE  KRIJGT  EEN  NIEUWE  NAAM

 

In november 1986 richt Riet Wouters, als een van de pioniers, reform- en dieetwinkel 't Calorietje op in het hartje van Hasselt, in de nieuwe Galerij De Ware Vrienden. In de 33 jaren die daarop volgen, evolueert 't Calorietje mee met de tijd.  Zus Annemie vervoegt de zaak in 2005. De verhuis naar de nieuwe locatie op de Havermarkt in maart 2009 was zeker een grote mijlpaal, net als de opstart van onze webshop IkWinkelGezond.be een paar jaren later. 

Intussen is 't Calorietje geëvolueerd van dieetwinkel naar een speciaalzaak in natuur & gezondheid. En gezond eten is gelukkig ook al lang niet meer synoniem aan "calorietjes tellen". De naam weerspiegelt daarom niet meer echt goed onze huidige identiteit. Het heeft even geduurd vooraleer we onze naam durfden lossen, met name omdat we na het overlijden van Riet er echt wel gehecht aan waren. 

Maar welk moment beter dan de start van de lente voor een nieuw begin? 

ONZE NIEUWE NAAM?  HUIS DE CAT

 

Even een woordje uitleg...

Ons huis op de Havermarkt heeft als beschermd monument, zoals veel huizen in Hasselt, een naam: Huis de Cat.    

In een tijd waar online verkoop hoogtij viert en het in Hasselt broeit door de verhuis van winkels naar de nieuwe Quartier Blue, kiezen wij met heel ons hoofd en hart voor onze "thuis" in het hartje van Hasselt.

Wij willen ook in de toekomst uw huis van vertrouwen zijn als het op gezonde voeding, gezondheid, kruiden, natuurcosmetica en aromatherapie aankomt. Een plek waar u altijd welkom bent en kan vertrouwen op goed advies en kwaliteitsvolle producten.

Ook voor u een beetje thuiskomen dus... Want wees gerust: uitgezonderd de handelsnaam, blijft al de rest wel bij het oude. Dezelfde vertrouwde gezichten, dezelfde producten en leveranciers, uw zelfde klantenvoordeel... 

EEN NIEUWE NAAM, EEN NIEUW LOGO

 

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuwe huisstijl, geïnspireerd door een huis met traditie dat plaats biedt aan een moderne kruisbestuiving van gezondheid, natuur en gastvrijheid.

Huis de Cat    Health x Herbs x Hospitality

HEALTH   X   HERBS   X   HOSPITALITY


Het hart van Huis de Cat?  dat blijft ongewijzigd: u helpen om voeding en kruiden in te zetten voor een optimale gezondheid.

Onze winkel en de deskundigheid van ons team staan helemaal in het teken van gezonde voeding, kruiden, natuurlijke remedies en natuurlijke cosmetica. Geïnspireerd door de natuur en met aandacht voor u als mens. 

Wij nemen graag even de tijd om u beter te leren kennen, genoeg alleszins om u een degelijk advies te kunnen geven. Zo leren we onze klanten beter kennen en de klanten ons. Onze trouwe klanten zijn bij ons echt een beetje kind aan huis.   

Maar wist je dat we bij Huis de Cat ook op andere manieren onze gastvrijheid tonen?

  • Via de trap in de winkel kom je in een gezellig zaaltje waar we je in de toekomst graag welkom heten voor allerhande activiteiten. Stay tuned!
  • Boven de winkel bevindt zich een mooi uitgerust vakantie-appartement voor 5 personen. Benieuwd?  Neem even een kijkje in het appartement  

Vermits huis de Cat al in de 15e eeuw als gasthof bekend stond, schrijven we dus in dezelfde traditie mee aan de verdere geschiedenis van ons huis, Huis de Cat.